Ovog investitora brane robijaši u džipovima, ali ne odustajemo: Meštani sela Rakita zahtevaju od države da im pomogne

  • Admin
  • June 23, 2019
  • Comments Off on Ovog investitora brane robijaši u džipovima, ali ne odustajemo: Meštani sela Rakita zahtevaju od države da im pomogne

Haos u Rakiti je u najavi, uprkos svim zvaničnim zabranama izvođenja daljih radova u selu Rakita, investitor ne odustaje od svojih namjera da sagradi mini hidroelektranu, što je izazvalo bes i gnev kod ovih meštana. Od kada su ovi radovi počeli policija je svakog dana intevenisala i konstanto je dolazilo do sukoba između meštana i investitora zbog ovih radova. Tim povoodom smo mi kontaktirali presednika mesne zajednice Rakita, Desimira Deska Stojanova kako bi smo saznali koliko su sukoobi učestali i šta je njihov krajni cilj. Kako kaže država je dala investitoru 250 kvadranih metara površine, a investitor želi i obalu uz seosko igralište:

  • -Mi želimo pravno da dokažemo investitoru da na tom mestu koje je investitor uzurpirao ne može da se gradi. Država je dala investitoru 250 kvadratnih metara površine, a on je zaposeo i obalu uz seosko gradilište. Međutim, ništa od ovoga nije zabeleženo u katastru odnosno nije oivičeno gde počinje i gde se završava ta parcela”, kaže Desimir Stojanov.