Pitate se da li redovnim šišanjem pospješujete rast kose, te šta možemo učiniti da ubrzamo rast kose:Savjeti:(Foto)

  • Admin
  • May 26, 2019
  • Comments Off on Pitate se da li redovnim šišanjem pospješujete rast kose, te šta možemo učiniti da ubrzamo rast kose:Savjeti:(Foto)

Vjerujemo da ste mnogo puta do sada čuli kako redovnim šišanjem kose pospješujete rasti i kvalitet iste. U nastavku članka Vam otkrivamo koliko je sve ovo u biti istina.Rezultat slika za redovno sisanje koseJedina istina ali i ono što sami eksperti kažu jeste da je vrijeme i strpljenje ono što je potrebno da kosa naraste i dostigne željenu dužinu. Nikakav vid šipanja ili modeliranja kose Vam neće pospiješiti rast kose i smatramo da je doista došlo vrijeme da prestanete vjerovati u takve babske priče.

Ne postoji niti jedna žena na svijetu kojoj se u toku života nije desilo da jednostavno prenagli prilikom šišanja i odsiječe kose više nego što je trebala, pa nakon određenog vremena kada se pokaje pokušava sve moguće trikove za koje čuje ne bi li uspjela ubrzati rast kose.Rezultat slika za redovno sisanje koseDA LI POSTOJI NEŠTO ŠTO BI MOGLI UČINITI DA UBRZAMO RAST KOSE?: Na skraćivanje vrhova definitivno zaboravite. Da li postoji istina i šta je ona? Ono što su naučnici uspjeli potvrditi i ono što oni govore jeste da kosa u prosijeku raste 1,25 centimetara u toku mjeseca, a sam rast kose je srezultat zbira hormona i proliferacije folikule dlake.Rezultat slika za redovno sisanje kose Samim tim šta god Vi da uradite da biste ubrzali rast, to ne može direktno uticati na čelije felikula dlake, a naročito šišanje jer šišanjem skraćujete nežive ćelije. Zaključak je taj da redovno šišanje ne može niti ubrzati, a isto tako niti usporiti rast kose.