Pitate se zašto je važan serum za lice?:Otkrivamo Vam odgovor zbog kojeg ćete ga sigurno kupiti:(Foto)

  • Admin
  • May 20, 2019
  • Comments Off on Pitate se zašto je važan serum za lice?:Otkrivamo Vam odgovor zbog kojeg ćete ga sigurno kupiti:(Foto)

Vjerujemo da ste svi čuli za serum za lice, a u posljednje vrijeme ovaj proizvod doživio je veliku popularnost. U moru proizvoda koje ste nabavili i koristite za njegu Vašeg lica bilo bi čudno da se ne zapitate koja je funkcija ovog seruma i da li ga je neophodno nabaviti.Srodna slikaOdgovor na sva Vaša pitanja je jedno veliko DA! Serum za lice je neophodan u svakodnevnoj njezi, a u nastavku donosimo i odgovor na ZAŠTO?Rezultat slika za nanosenje serum za lice

Serum za lice je proizvod koji je namjenjen naprednoj njezi kože lica, vrata i dekoltea. Razlika između kreme za lice i seruma je ta što u serumima ima više aktivnoh sastojaka u odnosu na bilo koju kremu za lice. Kada govorimo o teksturi seruma, ona je laganija, a razlog tome jesu molekule aktivnih sastojaka koje su manje veličine u odnosu na one koje se nalaze u kremama.  Zbog svoje veličine, to jeste toga sto su manje u odnosu na molekule u kremama, puno lakše prodiru u kožu, a samim tim dolazimo do zaključka da serum jače djeluje na kožu nego obična krema.Rezultat slika za nanosenje serum za liceSerum za lice uvijek nanosite na temeljito očišćenu kožu, a najbolji efekat se postiže ukoliko ga nanosite dva puta na dan. Obavezno nakon nanošenja seruma, na lice nanesite bilo koju hidratantnu kremu jer ovakav postupak doprinosi dužem djelovanju seruma u toku dana.