Policija upozorava,kruže opasne prevare na facebooku

  • Admin
  • May 8, 2019
  • Comments Off on Policija upozorava,kruže opasne prevare na facebooku

Po facebooku kruže dnevno nagradne igre u ovom slučaju radi o nagradnoj igri gdje navodno građani dobijaju po 135eura,MUP upozarava da jedini cilj počinitelja jeste da prikupi informacije odnosno podatke učesnika.

Kreira se lažna fejsbuk stranica i podatke prikupljene se kasnije zloupotrebljavaju.Navodno nagradna igra sastoje se od toga da lažne fejsbuk stranice traže od korisnika da stranicu ožnači sa “sviđa mi se”,onda nakon toga da podijeli objavu,a onda da pošalje privatnu poruku.

Onda lažne fejsbuk stranice pošalju odgovor da ste vi sretni dobitnik.Poruka izgleda ovako: -Osvojili ste slučajnim izborom bon u vrijednosti od 135 eura.Sve što je potrebno od vas jeste da nam ostavite sliku lične karte,mjest i adresu,kontaktni broj.MUP upozorava građane da takve objave ne dijele i da ne šalju nikakve svoje lične dokumente.

MUP takođe upozarava da se ne šalju nikakvi dokumente elektronskom poštom,jer vlasnicima lažnih fejsbuk profila je samo u cilju da prikupe vaše podatke i da ih prodavaju dalje kako bi zaradili novac.