Presednik Vučić: Albanci nisu spremni da razgovaraju snama, sastanka u Parizu neće biti

  • Admin
  • June 20, 2019
  • Comments Off on Presednik Vučić: Albanci nisu spremni da razgovaraju snama, sastanka u Parizu neće biti

Presednik Srbije Aleksandar Vučić je gostovao u jutarnjem programu je govorio o aktuelnim temam, pozicije u Beogradu za pregovaranje sa Prištnom, ekonomiji, promenama u SNS, opoziciji itd.Presednik je osvrnu na ruske i američke ambasadore koji će doći u Beograd.

“Budući ruski ambasador jeste bio deo trojke koja je pokušavala da rešava stvari na Kosovu i čovek od poverenja i blizak Putinu. Mi sa jednim i sa drugim moramo da budemo u dobrim odnosima i da gledamo da svoje interese, štitimo svoju zemlju”, rekao je predsednik. On je onda poonovio da nema nikakvih rokova oko rešenja kosovskog problema i dodao je da upućivanje eksperata u ambase SAD i Rusije u Beogard pokazuje koliko je naša zemlja važna. Vučić je rekao da postoji deo ljudi koji kada uđu na vrata određene ambasade, će ga čuvati.”Neki smatraju da ako se zamere nekoj ambasadi da neće moći da dođu na vlast”, rekao je on.

Presednik je onda govorio da vjerovatno neće biti nikakvog dialoga u Parizu. On je govorio o tome da Albanci i dalje nisu spremni za bilo koji vid dogvora dok je Srbija spremna da nastavi sa dijalogom, ali određene takse moraju biti ukinute. On je rekao da ne želi da ulazi o razgovore u kojima mora unapred govoriti da će potpisati nezavisnot, da o taksima ne smije se pričati. Prema njegovim rečima Prština ne želi dijalog već potpuno upravljanje SAD i nikoga više. Govorio je i o tome da će francuski presednik Emanuel Makron za manje od mesec dana doći u Beograd.