Probudite maštu:Od keramičkih posuda koje ne koristite napravite unikatne lustere:(Foto)

  • Admin
  • May 21, 2019
  • Comments Off on Probudite maštu:Od keramičkih posuda koje ne koristite napravite unikatne lustere:(Foto)

Ova odlična ideja budi interesovanje kod mnogih osoba. Osim što su ulaganja minimalna, također možete napraviti unikatne lustere na kojima će Vam svako pozaviditi.

Pustite mašti na volju i zdjele koje ne koristite, a prije ste u njih stavljali  voće ili povrće iskoristite za uređenje svog doma.Rezultat slika za luster od keramičke zdjeleOdaberite zdjelu od koje želite napraviti luster: To mugu biti sve keramičke zdjele bez obzira na boju ili veličinu. Igrajte se sa dezenima i bojama i uživajte praveći unikatne lustere. Ono na što trebate obratiti pažnju jeste da Vam se odabrana zdjela uklapa u enterier, ali isto tako pazite da unutrašnjost zdjele bude bijele ili žute boje.Rezultat slika za luster od keramičke zdjeleDubina posude koju ćete koristiti ne bi trebala biti manja od 10 cm, a da dno prečnika bude najmanje 12 cm. Naredno što trebate uraditi jeste da okrenete posudu naopako, pa da na dnu posude izmjerite i nacrtate krug. Posebnom bušilicom za keramiku izbušite rupu po šablonu koji ste nacrtali.Rezultat slika za luster od keramičke zdjele

Korak ste bliže ka zavšetku Vašeg unikatnog lustera. Kada ste zavšili za bušenjem rupe, na red dolazi priprema kablova na koje će biti spojena sijalica. Kada ste pripremili ove navedene stavke, zdjelu obrišite od prašine i pređite na montiranje sajle i kablova. Pričvrstite luster za plafon i zavrnite sijalicu. Za čas posla napravili ste unikatni luster.