Pucaćete od zdravlja: Čuveni specijalista otkriva kako da obnovite imunitet za 15 sekundi

  • Admin
  • May 13, 2019
  • Comments Off on Pucaćete od zdravlja: Čuveni specijalista otkriva kako da obnovite imunitet za 15 sekundi

IMUNITET JE SVAKAKO JEDNA OD NAJBITNIJIH STVARI U LJUDSKOM ZDRAVLJU. ON VEOMA NENADANO MOŽE DA OPADNE, I ONDA SE LJUDSKO ZDRAVLJE ITEKAKO BRZO MOŽE NARUŠITI. STOGA, VEOMA JE BITNO DA SE ON ODRŽAVA, I SVAKAKO NAJPRIJE DA VODITE BRIGU O ISHRANI, I KOLIKO SE UOPŠTE KREĆETE U TOKU JEDNOG DANA. Slikovni rezultat za IMUNITET

U nastavku vam donosimo jednu, stavrno interesantnu priču, koja je više savjet, a koji je povezan sa imunitetom, a ne bi vam nikada palo na pamet. Čuveni moskovski specijalista za kineziterapiju profesor, doktor Sergej Bubnovskij preporučuje jednostavnu metodu da ojačate imunitet.

Svako večer, najbolje prije samog spavanja, kada se vratite kući poslije napornog radnog dana, sipajte u kadu ili lavor 10-15 centimetara potpuno hladne, ledene vode. U  takvu ledenu vodu zagazite bosim nogama samo 10-15 sekundi, i na taj način modernim riječnikom, uradićete resart vašeg tijela.  2Nakon toga izađite iz kade i obrišite noge grubim frotirskim peškirom i odmah obucite vunene čarape. Bez obzira na godišnje doba, nemojte da vam bude teško to uraditi. Tako radite svako veče i znatno ćete ojačati svoj imunitet.

Ako vas je već uhvatio grip ili neugodna prehlada, to je razlog više da odlučno ojačate svoj imunitet. U tom slučaju tapkajte bosim nogama po ledenoj vodi na svaka 4 sata, dok vas ne prođe.

“Nema potrebe da strahujete, da ćete pogoršati svoje stanje, naprotiv, ovakvim kaljenjem organizma ojačaćete svoj imunitet, uvjerava doktor Sergej Bubnovski.Slikovni rezultat za IMUNITET