Putin opasne prijetne poslao u Albaniju: Morate napustiti Kosovo i Makedoniju brzo

  • Admin
  • June 24, 2019
  • Comments Off on Putin opasne prijetne poslao u Albaniju: Morate napustiti Kosovo i Makedoniju brzo

Ruski presednik Vladimir Putin je reako danas da će Rusiaj izgleda biti prisiljena da uperi svoje oružane snage prema Albaniji i izrazio je svoju zabrinutnost zbog sistematskog maltretitranja sprskog naroda koji se nalazi na područiju Kosova. Presednik Putin je osim toga i dodao da destabilizacija Makedonije i narušavanje mira na Kosovu mogu prisliti Rusiju da pomogne svojim saveznicima koji se nalaze na Balkanu

 

Zapadne zemlje su izrazile nelagodu zbog onoga što smatraju da se rusko miješanje u region, uključujući i očigledan pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, pokušaji destabilizacije u Bosni i humanitarni centar na jugu Srbije, za koji neke zapadne obavještajne agencije vjeruju da je bio front za špijuniranje.

Putin je tvrdio da EU tera Srbiju da napravi “veštački izbor” između Moskve i Zapada. On se požalio na širenje NATO-a na Balkan, s tim da se Crna Gora pridružila vojnom savezu 2017. nakon referenduma o nožu, a Makedonija je sada bliže pridruživanju nakon što je nedavno ratifikovala sporazum da promijeni ime u Sjevernu Makedoniju i okonča dugogodišnji spor sa Grčkom.