Riješite se muha i komaraca na prirodan način:Savjeti koji ne koštaju puno:Trikovi uz koje ćete moći uvijek držati otvorene prozore(Foto)

  • Admin
  • May 3, 2019
  • Comments Off on Riješite se muha i komaraca na prirodan način:Savjeti koji ne koštaju puno:Trikovi uz koje ćete moći uvijek držati otvorene prozore(Foto)

Kućne muhe su opasne jer mogu prenijeti razne zarazne bolesti, te nisu poželjan gost u kući, a naročito u kuhinji.Ruzmarin i lovor u borbi protiv muha: Sve što Vam je potrebno je par suhih listova lovora i nekoliko grančica ruzmarina. Izmrvite bilje, promješajte i stavite u zdjelice koje ćete poredati po domu.Lovor i ruzmarin imaju veoma intenzivan miris za ove insekte dok Vi taj miris nećete ni osjetiti.Lavanda:Zasadite je u vrtu ili u saksiji koju ćete staviti na balkon ili na prozore. Uspješno se bori protiv muha, komaraca ali i drugih neželjenih insekata. U borbi protiv komaraca će Vam pomoći i bosiljak, matičnjak i citronela.

Koristite se još jednim trikom protiv muha a to su kesice sa vodom. Sve što Vam je potrebno je: najlonska kesica, par novčića, konac i svježa voda.U kesicu ubacite novčiće te uspite vode do polovine kese, zatim kesu zavežite koncem i počnite redati po domu, na mjesta gdje bude ponajviše muha. Pretpostavke za ovu metodu su te da se muhe ustvari plaše ove kesice zbog refleksije novčića u kesi koja ih podsjeća ustvari na paukovu mrežu. Ukoliko ste u prirodi, na izletu, ovako pripremljenu kesicu sa vodom stavite na stol gdje se nalazi hrana i sigurno ćete biti zaštićeni od ove vrste insekata.