Rodila je kćerku koja ima samo 770 grama: Imala je 13 pobačaja

  • Admin
  • June 18, 2019
  • Comments Off on Rodila je kćerku koja ima samo 770 grama: Imala je 13 pobačaja

Jedanest trudnoća je Laure Vorslej avršila u prvom tromesečju, i uz to je izgubila dva dečaka koje je imala u 17 i 20 nedelji. Ali se oni nisu predali nastavljaji su pokušavati i nakon trinaestog pobačaju konačno su dobili kćerku Ivi. Prvi pobačaj je uradila 2008 godine, a kad se to godilo i treći put Laure i njen muž Dejv iz Velike Britanije su znali da nešto nije uredu. Nakon što su uradili četvrti pobačaj upućeni su bili kod doktorike Kvinbi na Univerzitetskoj bolnici Koventiju. Oktriveno je da je Laura imala atifosfolipidni sindrom, koji je također poznat kao “sindrom ljepljive krvi”, koji može uzrokovati ponavljani gubitak trunoće. To je autoimuna bolest kod koje je imuni sistem greškom napada napada neke od normalnih proteina u krvi.

“Mi smo učestvovali u različitim pokušajima, obavili smo mnogo testove, isprobali različite lekove nadajući da će se nešto promenut ili da će nam nešto pomoći”- ovorila je Laura, čije trudnoće nikako nisu napredovale više od nekoliko nedelja. Dve su joj trudnoće preživele 12 nedelja, ali par je ipak izgubio dva dečaka 2015 godine i 2017 godine.

“Ja ne znam kako sam se nosila sa tim. Dejv je bio jak za nas oboje. To je bilo sve žasta sam ja živela i razmišljala sam ako ne mogu da imam decu, ja nemam smisao života”- govorila je Laura.  Ali ipak na kraju Laura je uspala nakon brojnih lekova i 14 puta trudnoće uspela je da rodi bebu, njeni lekovi su sprečili zgrušavanje u krvi. Ivi je rođena onda carskim rezom. Bila je teška samo 770 grama kada je se rodila.