Roditelj ste djeteta koje svakodnevno provodi vrijeme na internetu:Kako zaštiti svoje dijete?:Savjeti(Foto)

  • Admin
  • May 4, 2019
  • Comments Off on Roditelj ste djeteta koje svakodnevno provodi vrijeme na internetu:Kako zaštiti svoje dijete?:Savjeti(Foto)

Svi već znamo da je internet odličan za prikupljanje informacija, istraživanja i komunikaciju sa prijateljima. No također trebate znati da može biti jako opasan za djecu.

Potrudite se da osigurate svoje dijete koje može doći u kontakt sa drugim osobama koje nemaju dobre namjere, tako što ćete imate uvid u sve što Vaše dijete radi na internetu i tako što ćete ograničiti vrijeme provedeno na istom.Rezultat slika za sigurnost djece na internetuUkoliko primjetite da dijete ima dijete ima depresivno ponašanje ili da se socijalno povlači, a da utjehu i rješenja traži na internetu vrijeme je da sjednete i da mirnim putem porazgovarate sa Vašim djetetom o tome što se dešava. Ako doista shvatite da je Vaše dijete upalo u zamku internet predatora razgovarajte prvenstveno sa svojom porodicom i prijateljima, a ako smatrate da je potrebno obavijestite i nastavnike, školu, ali i policiju.Rezultat slika za sigurnost djece na internetuAko primjetite da dijete na svojim profilima ima previše ličnih podataka, objasnite djetetu iz kojih razloga to nije dobro i zajedno sa djetetom editujte podatke koji idu u javnost.

Srodna slikaDjeca prilikom pretraživanja mogu uči u različit svijet koji ima širok spektar sadržaja kako pozitivnih, tako i negativnih.

Dijete koje nije krenulo u školu nema apsolutno nikakvu potrebu za internetom i držite se tog pravila, a djetetu nakon navršene petnaeste godine možete dozvoliti da napravi profil na društvenim mrežama.Rezultat slika za sigurnost djece na internetu