Savijeti za uređenje doma:Jeftine ideje:Kreativne ideje:(Foto)

  • Admin
  • April 27, 2019
  • Comments Off on Savijeti za uređenje doma:Jeftine ideje:Kreativne ideje:(Foto)

Ukoliko želite svoj životni prostor učiniti lijepim za svačije oko, imamo nekoliko ideja za Vas i sve to uz minimalno trošenje novca. Sve možete učiniti sami, tako da nema potrebe da angažujete majstore. Kada osvježite i uredite dom, u njemu ćete beskonačno uživati.Osvježite zidove platnom u boji:

Neka Vam izbor bude lateks boja kojom ćete obojiti platno, te ga okačite preko cijelog zida. Ovom tehnikom možete posvijetliti ili popuniti prazne zidove. Najbolji izbor je da platno stavite preko cijelog zida, a ne samo na pojedine dijelove.

Postavite police:

Sami kupite materijal i prepustite mašti na volju. Pravite police raznih dimenzija i boja. Također možete napraviti i kutne stalaže koje se savršeno uklapaju uz svaki namještaj.Na njih možete  odlagati omiljene knjige, predmete ili časopise, a dodatno ih možete ukrasiti led lampicama ili samoljepljivim tapetama.

Ukrasite zidove tanjirima:

Osvježenje za zid možete napraviti i tako što ćete na isti postavljati tanjire u različibojama i veličinama. Igrajte se i sa teksturama, a najdramatičniji dizajn stavite u sami centar, dok ćete oko njega redati ostale.

Ubacite ogledala:

Životni prostor možete izdefinisati i tako što ćete  u njega dodavati ogledala. Ogledala optički uvečavaju prostor, a uz to će postati i još svjetliji.Kako bi Vaša priča postala prava drama, ogledala uramite u retro ram koji će Vašem ogledalu dati dodatnu raskoš.