Savjeti zlata vrijedni:Rješenja za suhu kožu lica:Maslinovo ulje:(Foto)

  • Admin
  • May 17, 2019
  • Comments Off on Savjeti zlata vrijedni:Rješenja za suhu kožu lica:Maslinovo ulje:(Foto)

Osobe svih dobnih skupina susreću se sa ovim neugodnim problemom. Obično je uzrokovan procesom starenja, ali može biti izazvan i drugim oboljenjima kao što su bolesti štitne žlijezde ili astma. Isušivanju kože mogu doprinijeti i promjene klime, niska vlažnost zraka, hladan vjetar i drugo.Rezultat slika za maslinovo ulje za liceSavjeti za rješavanje ovog problema

Uvijek se umivajte hladnom ili mlakom vodom nakon skidanja maske: svjesni smo da je topla voda primamljiva opcija za tuširanja i umivanje, naročito u hladnom periodu, ali to nije najbolje rješenje za suhu kožu. Čak naprotiv topla voda dodatno isušuje te skida prirodna ulja sa kože.

Mažite kožu maslinovim uljem: potrudite se da dva puta dnevno nanesete i umasirate domaće maslinovo ulje na suha područja lica. Ovo ulje vraća sjaj koži te je bogato antioksidansima i masnim kiselinama.Rezultat slika za maslinovo ulje za liceRadite redovan piling lica: za prirodnu piling masku pomješajte dvije kašike šećera sa dvije kašike maslinovog ulja, od sastojaka napravitne kompaktnu masu, te nježnim, kružnim pokretima masirajte lice i vrat do momenta dok se šećer u potpunosti ne otopi na Vašem licu. Nakon pilinga umijte se mlakom vodom.Rezultat slika za piling lica maslinovo ulje i šećerNapravite domaću masku za lice: med, žumanjak i maslinovo ulje potrebno je izmješati dok ne dobijete glatku smjesu. Nakon što ste sastojke izradili, nanesite ih na lice i ostavite da odstoji petnaest minuta. Lice isperite mlakom vodom i nanesite hidratantnu kremu.