Savršeno čisti prozori:Bez mrlja i tragova čišćenja(Foto)

  • Admin
  • April 26, 2019
  • Comments Off on Savršeno čisti prozori:Bez mrlja i tragova čišćenja(Foto)

VJERUJEMO DA PRAVU MUKU SKORO SVAKOJ ŽENI PRESTAVLJA PRANJE PROZORA.

Često primjetimo bijele tragove i mrlje koje ostaju nakon pranja istih i nikako nisu ugodni oku.

Želite li brzo i brzo odvojiti svaku staklenu površinu u kući imamo riješenje za Vas. Koristite ove super trikove i sigurno ćete biti zadovoljni:

Upotrebljavajte destilovanu vodu za pranje prozora umjesto obične vode. Razlog je taj jer je obična voda puna kamenca i minerala a baš oni odgovorni za bijele mrlje koje oučavamo nakon čišćenja.

Neposredno prije upotrebe bilo koje od sredstava za pranje stakla, željene površinske operite spužvicom koju ste prethodno namočili u destilovanu vodu.

Prilikom pranja prozora ili bilo koji drugi staklenih površina vrlo je važan završni dio, da jeste krpa kojom sušite oprane površine.

Nikada za posušivanje nemojte koristiti krpu koju koristite za brisanje posuđa ili papirnate ubruse jer oni za sobom ostavljaju dlačice.

Umjesto sredstava za čišćenje prozora upotrebljavaju se alkoholni ocat .Potrebna Vam je bočica sa raspršivačem koju napunite ocatom i vodom i to u omjeru jedan naprema jedan. Prozore dobro naprskati i prebrisati, a ako su površine iznimno prljave postupak možete ponoviti još jednom.

Poliranje magičnom krpom

Nekada davno novinski papir je bio broj jedan za obavljanje ovog posla na staklenim površinama, a danas se može polirati puno lakše uz pomoć magične (čarobne) krpe. Kada govorimo o čarobnoj krpi mislimo na krpu koja je višenamjenska i napravljena je mikrovlakana koja iznimno brzo i lako upijaju vlagu sa svih površina pa tako i sa staklenih.

Nakon što posušite staklenu površinu magičnom krpom, poželjno je još jedna površina uglancati i tako ukloniti i najmanje tragove mrlja i vode.