Smanjite potrošnju električne energije i uštedite novac:Evo i trikova za uštedu:(Foto)

  • Admin
  • May 14, 2019
  • Comments Off on Smanjite potrošnju električne energije i uštedite novac:Evo i trikova za uštedu:(Foto)
Na grijanje stana, toplu vodu i spremanje hrane, odlazi od sedamdeset do osamdeset posto cjelokupne potrošnje električne energije. U nastavku donosimo trikove za uštedu iste i vjerujemo da ćete nas poslušati. Štednjom električne energije imate veće mogučnosti da uštedite novac za neke bitnije stvari.
Rezultat slika za ušteda struje topla vodaKako uštediti na toploj vodi: kada ste u kadi uvijek birajte tuširanje, a ne kupanje. Prilikom tuširanja se troži duplo manje vode nego što obično potrošite u toku kupanja u kad. Perite ruke i umivajte se uvijek iznad umivaonika. Prilikom ručnog praja posuđa uvijek začepite sudoper, pa onda krenite sa pranjem, potrošit ćete uistinu duplo manje tople vode. Bojler postavite što bliže mjestu na kojem se koristi topla voda. Redovno provjeravajte gumice na ventilima i česmama.
Rezultat slika za ušteda struje prilikom grijanjaUšteta prilikom grijanja ili hlađenja prostora:Uvijek oslobodite prostor oko uređaja. Uređaje redovno servisirajte. Kada niste u stanu obavezno isključite uređaje.
Rezultat slika za ušteda struje prilikom kuhanjaUštedite prilikom spremanja hrane:Grijače i ploču šporeta uključite tek onda kada na nju stavite posudu u kojoj ćete spremati hranu. Na početku spremanja pa do prvog vrenja, sklopu stavite na najviši položaj. Uvijek birajte ravno i stabilno dno posude u kojoj spremate hranu. Promjer posude za kuhanje trebao bi biti jednak ploči na kojoj se sprema hrana.Ploču ili rernu uvijek isključujte malo prije nego je jelo u potpunosti gotovo.