“Šta ako mi provire iz kupaćeg?”: Stručnjaci upozoravaju, ovo učiniti sa dlakama u bikini zoni tokom leta

  • Admin
  • June 14, 2019
  • Comments Off on “Šta ako mi provire iz kupaćeg?”: Stručnjaci upozoravaju, ovo učiniti sa dlakama u bikini zoni tokom leta

Briga o stidnim dlakama se pojačava svakog leta zbog straha od određenih žena da im iz kupaćeg kostima ne bi nešto “provirilo”. U jednom istraživanju je oko 60 posto žena je reko da zbog uklanjana dlaka pretrpečo makar jednu zdrastvenu komplikaciju. Ipak ne bitno gde se nalazite bilo to u salonu ili kod kuće, ovi saveti će vam pomoći da bezbolnije i jednostavnije depilirate svoju bikini zonu. Kada su  u pitanju intimni delovi, svakoj ženi je odmah jasno da je kod njih najvažnija higjena. Stoga nije čudno da lepši pol odlazi na redovne depilacije bikine zone. Međutim taj tretman je jako bolan.

Uz naše savete više nikada se nećete morati depilirati sa užasnim bolovima. Odlazite li u kozmetički salon na depilaciju, prije tretmana na te dijelove tijela nanesite puder, može i dječiji puder ili krema za samotanjenje. Ti preparati u sebi imaju mnogo sastojaka koji deluju protiv upalno te smanjuju stime osjetljivost kože. Vaše će koža odma biti i otpornija i neće toliko reagirati na bol prilikom depilacije. Osim pudera, da smanjite vaše bolove možete popiti jednu ili dve tablete. Preporučuju se tablete koje sadrže ibuprofen jer je on odličan za neutralizaciju bolova. Ukoliko se odlučite na depilaciju kod kuće preporučujemo vam da upotrebite vosak. Prije depilacije osim pudera možete koristiti u bikini zoni dve ili tri kocke leda. Ali nemojte pretjerivati kako ne bi došlo do prehlade, ali već je odavno pozanto da hladnoća neutralizira bol. Taj trik možete pokušati i kod depiliranja nogu. Rezultati će biti još bolji ako ostavite da vam do depilacije dlačice narastu barem pola centimetra.