Totalna panika u bolnicima širom Srbije: Jeli voće i otovrali, lekari ne pamte ovakvo masovno trovanje

  • Admin
  • June 21, 2019
  • Comments Off on Totalna panika u bolnicima širom Srbije: Jeli voće i otovrali, lekari ne pamte ovakvo masovno trovanje

Mnogi ljudi širom Srbije primljeno je u bolnice u teškom stnaju nakon što su jeli jagode. Većina nji se žalila na poćetku na stomačne tegobe, povraćanja i dijareju, ali i visoku temperaturu i potpuni kolaps organizma. Stručnjaci kažu dase ovi simptomi javljaju kada su jagode previše prskane ili prskane prejakom dozom pesticida ili su zalivene prljavom odom punom bakterija. Inače već decenijama unazad u Srbiji nije zabiležene ovakvo masovno i opasno trovanje jagodama.

Beograđanin imenom Aleksandar Ilić je završio u Urgentnom centru zbog trovanja jagodama, prvo je pomislio da je reč o običnom virusu, onda su stvari počele da se komplikuju: “Posle ručka pojeo sam pola kilograma jagoda i tokom noći su krenuli bolovi u stomaku i stravična mučnina. Do jutra mi je bilo sve gore. Počelo je povraćanje, dijareja, groznica, a temperatura je rasla i do 40 stepeni. Sve sam pripisivao stomačnom virusu i popio potrebne lekove. Međutim, meni je bilo sve gore” govorio je Ilić koji je onda bio prevezen u bolnici gdje je dobio infuziju i antibiotike.