Centar Niša prepun smeća: Moguća zaraza stvara strah kod građana

  • Admin
  • May 31, 2019
  • Comments Off on Centar Niša prepun smeća: Moguća zaraza stvara strah kod građana

Zadnji ulaz u zgrade koje se nalaze na Dušanovoj ulici u Nišu, koje neki stanari zovu svojim dvorištem prepuni su smeća i mnogi brinu za svoje zdravlje zbog moguće zaraze. I jedan deo iza nišavskog keja pored napuštene kuće također je pun đubreta. Stanari tvrde da prolaznici često koriste ovaj prolaz kao kantu za otpatke.

U ovom prolazu koji spaja Ulicu Vojvode, Mišića i Prvomajsku, svakodnevno se zatiču prizori nad kojim se građani zgražavaju.

Reč je o jednom delu koji se nalazi iza zgrade 100 i 102 koji stanari nazivaju svojim dvorištem. Kako tvrde građani, problem je nastao kada su napravljeni kafići i nove zgrade u okolini. Osim toga, broj vozila se također povećao, tako da je u najvećim slučajevima teško pronaći parking. “Mi imamo veliki problem sa smećem. Uprkos tome što imamo postavljene kontejnere, otpadne vode cure iz kontejnera. Verujemo da đubretski kamioni više nemaju ni pristup ovim kontejnerima zbog tesne ulice i velikog broja parkiranih vozila”, napisali su zabrinuti stanari.