U Nišu počeo međunarodni simpozijum o posledicama osiramašenog uranijuma zbog agresije na SRJ 1999.

  • Admin
  • June 19, 2019
  • Comments Off on U Nišu počeo međunarodni simpozijum o posledicama osiramašenog uranijuma zbog agresije na SRJ 1999.

U Nišu je danas počeo međunarodni simpozijum u kojem se priča o posledicama osirmašenog uranijuma zbog agresije na SRJ 1999. godine, u nastavku možete pročitati o čemu se zapravo radi:

 

U Nišu je počeo međunarodni simpozijum o posledicama osiromašenog uranijuma u agresiji na SRJ 1999., na kojem je akademik prof dr Jelena Guskova izjavila da je Rusija tada naučila lekciju i da, ako bi se sada desila slična pretnja, Srbija ne bi ostala sama.

“Rusija bi morala biti sa vama”, poručila je Guskova na ovom drugom međunarodnom simpozijumu u organizaciji od advokata Srđana Aleksića, koji trenutno priprema tužbu protiv zemalja koje su se odlučili da bombardovaju Srbiju tokom ove NATO agresije.

Guskova je rekla i da je Rusija promenila potpuno svoju spoljnu politiku, stala na noge, postala jaka i ona sada, kako kaže, dobro zna ko je njen pravi a i najbolji prijatelj.

“I sada je možda Rusija jedina u svetu koja brani pravu istinu o Srbiji. Bez obzira na to što je prošlo od NATO bombardovanja već gotovo 20 godina, naša obaveza je da naučno i na svim poljima dokažemo da je Srbiji naneta velika ljudska šteta a i ne pravda”, rekla je ruska naučnica Guskov, što su preneli tamošnji mediji.

Guskova, koja je objavila nekoliko knjiga o dešavanjima na Balkanu tokom koji su se dogodili tokom 20. veka, pohvalila je Srbiju u većem dijelu svojih knjiga  i  rukovodstvo koje je Srbija imala u to vreme, oni su kako kaže Guskov  na veličanstven način obeležili ove dve decenije od kako je bila NATO agresija.