U Srbiji zasad nezapamćen slučaj- otac je svoju vlastitu kćerku napastvovao, tjerao je da sa njim zajedno gleda filmove za odrasle: “Dođi date tatica nauči nešto kako treba”

  • Admin
  • July 3, 2019
  • Comments Off on U Srbiji zasad nezapamćen slučaj- otac je svoju vlastitu kćerku napastvovao, tjerao je da sa njim zajedno gleda filmove za odrasle: “Dođi date tatica nauči nešto kako treba”

Za vrijeme jednog službenog obilaska lokalknih škola Fondacija Tijana Jurić povodom misiuj odgoja maloljetne djeca i idroaslih osoba sigurnost najmlađih, najmanje 4 posjete školama, barem jedno dijete počne da se ispovijeda jednom od socijalnih radnika i to Igoru Juriću, i goovorila mu je da je zlostavljanjean na vrlo intiman način. “Za mene je ovo jedan od najgorih slučajeva, a žrtva jedna četrnesstogodišnjakinja mi je ispričala to.

 

Ovaj slučaj je mene totalno iz takta izbacio, nisam mogo doći sebi nekoliko dana. Djevojka koja živi sa majkom i ocem koji je neprestano zlostavlja. Dijete nije imalo nikakvu podršku od svoje majke i ovo je mnogo sramotno za to cijelo selo. Dobro  je ipak da je devojka ostala zdrava, ona je počela sebe da krivi za ono što je činila u tok trenutku. Radimo sada sa njom kako bi smo dali izvješće vlastima, jer se bojimo da je možemo tako zauvijek izgubiti. Mi namjeravamo napraviit ovaj korak ali možda dijete ne bude htijelo svjedočiti na sudu.