Učvrstite tijelo u udobnosti vlastitog doma:Vježbajte sa pilates loptom:(Foto)

  • Admin
  • May 11, 2019
  • Comments Off on Učvrstite tijelo u udobnosti vlastitog doma:Vježbajte sa pilates loptom:(Foto)

Pilates lopta je odličan izbor ukoliko želite oblikovati svoje tijelo ali i biti ponosni vlasnici elegantnih mišića. Ovaj tip vježbanja aktivira i jača mišiće nogu, poboljšava koordinaciju, pokretljivost, a nakon ovog tipa vježbanja osjećate se relaksirajuće. Također je odlična kod smanjivanja bolova u leđima, te boljeg držanja tijela.

U nastavku Vam predlažemo nekoliko vježbi za aktiviranje različitih grupa mišića:

Lezite na pod, a ruke stavite pored tijela, nogama se oslanjajte na loptu , zatim zategnite svoje tijelo tako što ćete podignuti kukove sa poda što je moguće više, a odmah nakon podizanja kukove spuštajte na pod. Vježbu ponovite deset puta.Lezite na pod sa ispruženim nogama, a loptu držite u rukama podignutu iznad glave. polako podižite gornji dio tijela i naginjite se naprijed što je moguće više. Vježbu ponavljajte deset puta.

Desno koljeno stavite na pod, a loptu postavite sa svoje desne strane, dok ćete lijevu nogu ispružiti, a ruke staviti na potiljak. podižite i spuštajte gornji dio tijela na lijevu stranu, pri tome zatežući stomačne mišiće. Vježbu ponovite sedam puta.Stanite uspravno, loptu stavite iza sebe i na nju podignite lijevu nogu. Lagano ispravljajte nogu unatrag, dok gornji dio tijela gurajte ka naprijed. Ruke uvijek držite ispravljenje radi održavanja stabilnosti. Vježbu ponovite osam puta.