Uredite dom za trajnu sreću i zdravlje prema Feng shuiju ( Foto )

  • Admin
  • April 25, 2019
  • Comments Off on Uredite dom za trajnu sreću i zdravlje prema Feng shuiju ( Foto )

OSNOVNI PRINCIP FENG SHUIJA JESTE SLOBODAN PROTOK SVJEŽE ENERGIJE. Feng shuji je drevna kineska vještina uređenja doma i zbog iste je jako važno da u svoj dom unesete na primjer svježe cvijeće ili svježe voće, otvorite prozore i prozračite prostoriju, ubacite neku novu fotografiju, razmjestite namještaj.Ukoliko radite neke od navedenih primjera energija u vašem domu nikada neće ustajati.Životni prostor bi trebalo ispuniti ugodnom muzikom koja će na vaše raspoloženjej djelovati pozitivno.Nikada ne dozvolite da se u domu nakuplja smeće.

Vaš dom kroz glavni ulaz prima najveću energiju i to osobi koja ulazi na vrata stvara prvi dojam. Stoga se oko ulaznih vrata ne bi trebalo odlagati smeće ili bilo koji predmeti koji se ne upotrebljavaju ili su stari.


Najintimnija prostorija u domu je spavaća soba, od nje se uvijek polazi kada se radi veliko pospremanje i čišćenje. Prostori ispod kreveta i sa ormara trebaju biti uredno složeni i očišćeni, te se treba riješiti stvari koje se ne upotrebljavaju.

Kuhinja također u velikoj mjeri utiče na zdravlje ukućana. Redovno treba pospremati hranu koja je stara, trula i koja se ne može iskoristiti, u sudoperu se ne bi trebalo gomilati prljavo posuđe, te koristit sredstva za čišćenje na prirodnoj bazi.

U suštitni, svaka strana svijeta povezana je sa određenim osobinama.

ISTOK – područje blagostanja, uspjeha i plodnosti.

ZAPAD – područje ljubavi i prihoda.

SJEVER –  povezan sa duhovnošću i mirom.

JUG – privlaći pomoć drugih osoba.