Uživajte u okusu guste čorbe od paradajza i slanutka:Recept:(Foto)

  • Admin
  • May 15, 2019
  • Comments Off on Uživajte u okusu guste čorbe od paradajza i slanutka:Recept:(Foto)

Gusta povrtna čorba osim toga što je odlično predjelo također je možete konzumirati i kao laganije glavno jelo. Odlična je za probavu, a uspješno se bori i protiv virusa koji su prisutni svakog proljeća.Rezultat slika za paradajz

Jedan zreo, crven, sirov paradajz odličan je izvor A, C, K i B9 vitamina, kao i kalijuma. U paradajzu se također nalaze i magnezij, fosfor, bakar , te vitamin B1, B3 i B6. Pored navedenih vitamina, porcija paradajza sadrži dva grama vlakana, a to je sedam posto od ukupne dnevne potrebe za vlaknima.U jednom paradajzu imaju dvadeset i dvije kalorije, nula grama masti, pet grama UH, oko jedan gram proteina. Daje oko četrdeset posto dnevne doze vitamina C, dvadesetak posto vitamina A i  oko jedan posto kalcija.Rezultat slika za paradajz čorbaSastojci paradajz čorbe: 250 grama slanutka, četiri sveža paradajza, jednja manja tikvica, jedna glavica crnog luka, deset grama putera, kašičica vegete, biber i sol.

Postupak: Isjeckati glavicu luka, te staviti na otopljeni puter da se proprži, kada dobije zlatnožutu boju, na luk staviti isjeckanja četiri paradajza i tikvicu i oko pola čaše vode. Poklopiti da se kuha. Kada povrće bude na pola gotovo dodati 250 grama ocjeđenog slanutka, te vegetu, biber i sol. Ostaviti na vatri oko dvadesetak minuta da se sastojci povežu.Rezultat slika za paradajz čorbaOva zdrava čorbica i njena lagana priprema će Vas sigurno zaintrigirati, te će se sigurno naći na vašem stolu.