Vaš partner i Vi se stalno svađate i mirite?:Tipično za Jo-Jo veze:(Foto)

  • Admin
  • May 4, 2019
  • Comments Off on Vaš partner i Vi se stalno svađate i mirite?:Tipično za Jo-Jo veze:(Foto)

Jo-jo veza je oblik veze gdje je prisutno puno raskida i pomirenja, te su emotivno veoma iscrpljujuće i naporne. Također daju iskrivljenu sliku potrebe za pripadanjem i ljubavlju.Jo-jo veza je djetinjast i nezreo ljubavni odnos koji je zasnovan na strasti a u kojem se potiskuje duboka povezanost. S obzirom da u ovakvoj vezi odnos bliskosti, povezanosti i strasti nije optimalan dolazi do stalnih prepirki i svađa. Ovo su burne veze i uvijek su pod rizikom prekida.Postoji više razloga za ovaj fenomen od veze:

Kod žena postoji vjerovanje kako ne zaslužuju bolje od veze koja je na izgled za poželjeti u očima porodice i prijatelja, a u stvarnosti jedna jako polovična veza.

Nada da će se partner promijeniti udružen sa strahom od samoće.

Problemi u vezivanju za druge i jaka ovisnost o adrenalinu.Rezultat slika za parovi i svađePartner Vas napušta i vraća se iznova i iznova, pitate se kako da izađete iz ovog začaranog kruga? U nastavku Vam nudimo par koraka koji će sigurno pomoć:

Nakon prekida i nije sve tako crno– prekid je prekid i do prekida nije džaba došlo, padovi su Vam pokazali da možete dalje i da oboje zaslužujete bolje. Nemojte se plašiti da ostanete sami, naravno da je teško, ali vjerujte da je teže biti sam u vezi.Srodna slika