Voćna mafija pala u Nišu: Uvozili su nektarine i breskve iz Grčke pa ih prodavali Rusima kao proizvod iz Srbije

  • Admin
  • June 12, 2019
  • Comments Off on Voćna mafija pala u Nišu: Uvozili su nektarine i breskve iz Grčke pa ih prodavali Rusima kao proizvod iz Srbije

Danas je uhapšena kriminala grupa koja se bavila proizvodnjom nektara i breskve, međutim oni to nisu proizvodili već su, nektare i breskve kupovali iz Grčke i nakon toga je prodavali Ruskoj federaciji. Navodili su da su breskve i nektare iz domaće proizvodnje odnosno da su iz Srbije. Oni su trenutno privedeni u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcijeg od strane Višeg javng tužilavštva koji će ih tereti za ovo krivično delo.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanja korupcije Višeg javnog tužilavštva u Nišu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnovne sumnje da su počinili krivično delo zloupotrebe svog položaja i pranje novca. Uhapseni su S.S odgovorno lice privrednog društva “Citrum” iz Aleksinca kao i  I.A., V.N, i M. K. i S. K. Zbog sumnje da su oni organizovali uvoz nektarina i breskvi od dobavljača iz Grčke, skladištili su voće u privrednom društvu “Coja promet”, a potome su ga lažno i deklarisali i otpremali kao proizvod koji je domaćeg poretkla kupcima u Ruskoj federaciji. Uhapšena fizička lica se terete da su fiktivno prodavali voće i na taj način zarađivali profil i omogućili sebi da izrade lažnu dokumentaciju i uvezene nektarine i breskva da prikažu kao da su domaćeg porekla. Sumnja se da je S.S. na ovaj način pribavio privrednom društvu “Coja promet” protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 104,86 miliona dinara. Osim krivične prijave osumnječeni su privideni u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilavštva. Osumnjičeni su trenutno u pritvoru i čekaju optužnicu od strane Višeg javnog tužilavšstva.