Vrijeme je za proljetno krečenje stana:Rješenje za moderno okrečene zidove i odabir pravih boja:(Foto)

  • Admin
  • May 25, 2019
  • Comments Off on Vrijeme je za proljetno krečenje stana:Rješenje za moderno okrečene zidove i odabir pravih boja:(Foto)

Mnogi u ovom proljetnomvremenu razmišljamo o krečenju stana. U nastavku donosimo vodič koji će sigurno pooći da odaberete prave boje za krečenje. Prilikom odabira boja mnogo sitnica se treba uzeti u bzir, jer iste te boje jako utiču na nas dok boravimo u prostorijama.Prilikom krečenja počnite sa manjim dijelovima zida: Ovo se odnosi na one boje za koje niste u potpunosti sigurni da su pravi odabir. Okrečite manji dio zida ili neku manju prostorijicu, te provijerite kako se uklapa u kompletan enterier ali i ono što ste zamislili. Pokušajte odabrati boju za zidove koja se već nalazi u Vašem domu ali u vidu nekih manjih dekoracija ili tepiha čija Vam se boja naprosto sviđa.???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Obratite pažnju na Vaše raspoloženje: Kada je u pitanju biranje boja obratite pažnju na raspoloženje koje želite postići dok boravite u prostoriji obojenoj u odabranu boju. Nježne i neutralne boje stvaraju mirnu atmosferu, a one jače imaju suprotan efekat.

Tople i svijetle boje prave topliju atmosferu u Vašem domu do na primjer plava boja prostoriju pravi dosta formalnom.???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Pri odabiru boja za dječiju sobu potrudite se da to budu intenzivne boje, koje odišu energijom i aktivnošću, ali pripazite da ne bude previše i ne napravi kotra efekat. Ipak u takvoj prostoriji, pored toga što borave djeca, to je i njihovo mjesto za spavanje.