Za tri dana četiri kilograma manje,moguće je:Jogurt dijeta:(Foto)

  • Admin
  • May 14, 2019
  • Comments Off on Za tri dana četiri kilograma manje,moguće je:Jogurt dijeta:(Foto)

Jogurt dijeta nije dijeta u pravom smislu ove riječi. Osnovni primcipi djelovanja zasnivaju se svojstvu probiotičkih kultura koji stimulišu rast crijevne flore, pomažu lakšem i bržem probavljanju hrane, eliminišu toksine iz organizma i pomažu mršavljenju. Rezultat slika za jogurt dijeta

Na dnevnom nivou možete popiti čak i do dva litra jogurta, a uz ovu namirnicu možete jesti svo svježe voće, mada trebate da se potrudite da ne konzumirate gotove, zašećerene voćne jogurte.Rezultat slika za jogurt dijetaJelovnik za trodnevnu jogurt dijetu izgleda ovako:

PRVI DAN: Doručak:pomješajte nemasni jogurt sa pahuljicama po vlastitom izboru. Ručak:povrće prodinstajte na maslinovom ulju i dodajte porciju obarene riže. od začina možete koristiti samo sol i biber. Za desert napravite sebi domaći voćni jogurt. Večera:salata sa barenom mrkvom i šunkom. Isjeckajte, obarite i pomješajte sa nemasnim jogurtom.

DRUGI DAN: Doručak:napravite porciju salate od krastavaca i jogurta. Ručak:piletinu isjeckajte na kockice i propržite na maslinovom ulju, dodajte šampinjone, paradajz i papriku, prelijte  jogurtom i uživajte u slasnom obroku. Večera: dvije čaše jogurta izblendajte sa šumskim voćem i pojedite.Rezultat slika za jogurt dijetaTREĆI DAN: Doručak: sjeckanu jabuku, sir, malo bibera i malo soli pomješajte sa jogurtom. Ručak: stotinupedeset grama oslića ispecite i napravite salatu od jogurtam krastavica i malo senfa. Večera: stotinu grama tjestenine skuhati, dodati jedno kuhano jaje i svježu papriku, te sve sastojke pomješajte sa čašom jogurta.