Zaradite u vlastitom domu uz dekupaž tehniku:Potrebni materijal i priprema za izvođenje ove tehnike:(Foto)

  • Admin
  • May 14, 2019
  • Comments Off on Zaradite u vlastitom domu uz dekupaž tehniku:Potrebni materijal i priprema za izvođenje ove tehnike:(Foto)

Dekupaž je tehnika lijepljena isječaka papira na odabrane predmete. Ovo je veoma zanimljiva i privlačna tehnika, a nakon obavljenog dekupaža, isječak papira na predmetu izgleda kao da je nacrtan na predmetu koji ukrašavate.Rezultat slika za dekupažOvim zabavnim i lakim načinom možete da ukrasite svaki predmet i skoro svaki namješataj.

Materijal za dekupaž: Predmet koji želite da radite ovom tehnikom i materijal ( salvete, novine, makaze, ljepilo, lakovi). Prilikom odabira materijala uvijek birajte onaj koji je mekši i fleksibilniji jer bolje i lakše prijanja za oble površine. Papir koji koristite možete iscijepati rukama ili izrezati makazama i nikada ne morate u potpunosti prekriti predmet dekupažom, koristite onoliko materijala koliko vam se doista sviđa i birajte onaj koji se bojom i dezenom uklapa u cijelu kompoziciju.Rezultat slika za dekupažPrilikom kupovine ljepila najbolje je da se bazirate na obični bijeli ljepak, koji super prijanja za većinu materijala. Razrijedite ga sa vodom u onjeru jedan naprama jedan , bit će Vam puno lakše za rukovanje. Uvijk nanosite u tankom sloju i na redmet ali i na isjećke sa kojima radite zbog boljeg prijanja. počnite sa lijepljenjem isječaka, dio po dio, nikada nemojte lijepiti više isječaka od jednom jer može doći do gužvanja. Kada zalijepite isječak uzmite neki predmet koji je valjkastog oblika i zagladite površinu na kojoj se nalazi isječak da bi uklonili mjehuriće zraka ili eventualne nabore na predmetu.Rezultat slika za dekupaž