Zaštite se od prevara na internetu:Kako ih prepoznati?(Foto)

  • Admin
  • May 10, 2019
  • Comments Off on Zaštite se od prevara na internetu:Kako ih prepoznati?(Foto)

Internet se pokazao kao odličan fenomen u komunikaciji i davanju informacija, ali je i idealan za razne vrste prevara. Ne postoje ciljne skupine korisnika interneta, nego su svi korisnici podložni mogućim prevarama. Postoji puno načina do dođu do Vaših informacija, te nude odlične izlike prilikom čega steknu povjerenje korisnika.Rezultat slika za internet prevare lažni dobitak na lotuNikada ne vjerujte internetu ali ni poslovima putem istog ukoliko niste sve provjerili sa informatičkim stručnjakom.

Prevarantima novac nije jedini cilj, kradu identitete, mail adrese, podatke sa bankovnih računa i sve ostalo što im padne na um.

U nastavku donosimo spisak načešćih prevara:Rezultat slika za internet prevareDobitak na lotu:ovaj lažni dobitak dolazi putem maila i izgleda kao da ste osvojili milion dolara na lotu koji nikada niste ni igrali ali je baš Vaša mail adresa izvučena i sve što trebate jeste da uplatite takse da bi novac prešau u Vaše ruke. Odmah nakon uplaćivanja prevaranti nestaju.Rezultat slika za internet prevareGreen Card Lottery: lutrija koja uistinu postoji za dobivanje zelene karte u USA-u, samo što je ovo lažna verzija gdje prevaranti traže da uplatite novce za naknade da bi Vam tek onda poslali zelenu kartu.Rezultat slika za internet prevareLažni mailovi: oni Vas pozivaju da promijnenite Vaše pasworde. Na primjer, dobili ste mail od banke koja Vam javlja da morate odmah promijeniti lozinku na računu. Prije nego pristupite promjenama, kontaktirajte svoju banku i provjerite o čemu se uistinu radi.