Zbog sljedećih uređaja imate visok račun za struju: Kada isključite ove uređaje vidjet ćete pravu potrošnju

  • Admin
  • June 20, 2019
  • Comments Off on Zbog sljedećih uređaja imate visok račun za struju: Kada isključite ove uređaje vidjet ćete pravu potrošnju

Pored toga što ćete sa isključenjem ovih uređaja uštediti vaš skupocijeni novac, isključivanje ovih uređaja iz struje sigurnije za vas i  u slučaju grmljavina ili kod nekog nevremena kada su svi uključeni uređaji pod rizikom od udara groma.

Znate li vi da vaiši kućanski aparati vode tajni život kada su oni isključeni. Ovdje vam donosima popis uređaja koji troše električnu energiju čak i kada su u potpunom stanju mirovanja. Punjač mobitela je prvi na ovoj listi, mnogi svoje punjače mobitela ostavljaju u utičnici nakon što je se njihovo punjenje završilo. Tako se čini i praktičnije, a često smo i toliko lijene da izvučemo kablo za punjene. Trošak koji može napraviti sam ovaj punjač nije toliko velik ali on ipak postoji. Procjenjuje se da ova praksa troši odprilike 1,2 vata jedan dan.

Digitalni TV prijemnik, malo ljudi je je svjestan rada digitalnih prijemnika, ali oni nastavljaju da primaju signale i kada je televizor potpuno isključen. Dakle mi vama preporučujemo kada isključite TV isključite i prijemnik ako ga imate posebno. Jer on bezpotrebno radi i troši 22 vata na dan.

Televizor, da li ste znali da pritiskom jedne tipke za isključenje televizora zapravo ga samo stavljajte u stanje mirovanja? Nažalost to je tako u većini slučajeva da ga potpuno isključite jedino što možete uraditi da izvučete kablo iz utičnice. Inače televizor koji ne adi troši 24 vata na dan. Svako danas barem ima jedan Računar ili laptop u svom kučanstvu, većina njih i nakon isključenja radi u “stand by” načinu, tako da je najbolje da ih izvucete iz struje.