Želite besprijekorno oprati veš?:Kako pravilno dozirati deterdžent?:Da li bijeli veš možete oprati deterdžentom za crni veš?(Foto)

  • Admin
  • April 30, 2019
  • Comments Off on Želite besprijekorno oprati veš?:Kako pravilno dozirati deterdžent?:Da li bijeli veš možete oprati deterdžentom za crni veš?(Foto)

Deterdženti za pranje veša na našem tržištu namjenjeni su za pranje u tvrdoj ali i u mekoj vodi. Za zaprljani veš koji se pere u tvrdoj vodi potrebno je dodavati više deterdženta (negdje oko 40 mililitara više) u udnosu na onaj koji se pere u srednje tvrdoj ili mekoj vodi.

Princip rada za apsolutno sve deterdžente je isti.Doziranje deterdženta:

Skoro na svakom pakovanju deterdženta priloženo je i upustvo za upotrebu. Preporučena doza za tečni deterdžent je jedan čep, dok je za praškasti jedna mjerica.I to je upravo ta količina deterdženta koju je potrebno nasuti u dozer mašine za veš, te oprati srednje prljavu odjeću.

Ukoliko se radi o jako prljavoj odjeći doza deterdženta bi trebala biti za desetak mililitara veća.

Kada govorimo o kvaliteti deterdženta, iako se kvalitet stalno kontroliše ne bi smjeli izazvati zdravstvene probleme, ali kontrola ne isključuje pojavu alergijskih reakcija kod osoba sa jako osjetljivom kožom i osoba sklonih alergijama.

Ukoliko je u mašinu za veš stavljeno više deterdženta nego što je preporučeno stvara se više pjene koja za sobom povlači nečistoće.

Da li deterdžentom za crni veš možemo oprati bijeli veš?

Odgovor je naravno DA. Ukoliko bijeli veš operete deterdžentom za crni veš, apsolutno ništa se neće dogoditi.