Želite gustu, zdravu i lijepu kosu?:Otkvamo Vam kako da na najbolji način njegujete svoju kosu:(Foto)

  • Admin
  • May 2, 2019
  • Comments Off on Želite gustu, zdravu i lijepu kosu?:Otkvamo Vam kako da na najbolji način njegujete svoju kosu:(Foto)

Ovo pitanje stvara velike probleme mnogim damama. Iako je tržište preplavljeno raznim preparatima oni zbog svog hemijskog stastava nažalost nanose više štete.Obratite pažnju na pravilnu higijenu kose. Prilikom kupovine šampona, maske ili regeneratora vodite računa da oni budu prirodnog porijekla i bez dodatka silikona, parabena, alkohola i drugih hemijskih supstanci.Osim izbora pravog šampuna i ostalih pripravaka za higijenu kose veoma je važan sam postupak pranja kose.

Savjeti za pravilno pranje kose:

Kosu prati svaki drugi na treći dan, blagim šamponom i mlakom vodom.Kružnim pokretima masirajte kožu glave prilikom šamponiranja jer tim postupkom podstičete cirkulaciju koja utiče na formiranje novih folikula dlake.

Regenerator za kosu stavljajte samo na vrhove Držite ga dva do tri minuta i isperite mlakom vodom.Jednom sedmično potrebno je staviti masku za regeneraciju kose i to bi najbolje bilo da maska bude pripremljena kući do domaćih sastojaka ili da na kosu nanesete hranjivo ulje biološkog uzgoja.

Kosu nikada nemojte češljati dok je mokra! Potrebno je izbjegavati često peglanje i feniranje kose.Redovno skraćivanje kose je osnova higijene kose koja pomaže da kosa izgleda zdravije i svježije.

Kosu nakon pranja možete isprati i sa čajevima, a najbolji čajevi za kosu su: kamilica, lavanda, ruzmarin, čaj od žare.