Želite očistiti tijelo od toksina?:Preferirate saunu:Sigurno nećete pogriješiti(Foto)

  • Admin
  • May 1, 2019
  • Comments Off on Želite očistiti tijelo od toksina?:Preferirate saunu:Sigurno nećete pogriješiti(Foto)

Istina je da svi želimo očistiti tijelo od toksina te spriječiti zdravstvene probleme. Jedna od metoda koja se u svijetu najčešće koristi je sauna.

Kada očistite tijelo od toksina pomažete organizmu da se vrati u prirodnu ravnotežu, da vratite koncentraciju i izgubljenu energiju.Redovnim čišćenjem organizma možete spriječiti mnoge bolesti.Saune su najjednostavniji način detoksikacije tijela. Koriste se odavnina u mnogim kulturama, jer je znojenje u sauni povezano sa procesom iscjeljivanja tijela i dobrim zdravljem.

Pretpostavka je da se sauna tradicionalno počela koristiti u starom Rimu, a takošer da datiraju i iz kamenog doba.Djelovanje saune: Para i temperatura podižu tjelesnu temperaturu za nekoliko stupnjeva. To stanje se zove hipertermija i ona uspješno ubija viruse i bakterije u krvi. Prilikom znojenja u tijelu se tope nagomilane čelije masti i masne naslage u kojima su zarobljeni toksini. Toksini na taj način izlaze iz tijela kroz pore u vidu znoja. Također pomaže i u procesu mršavljenja, oslobađa od stresa i utiče zdraviji i ljepši izgled kože.Kako pravilno koristiti saunu: Boravak u sauni trebao bi da traje od dvadeset do trideset minuta i to redovitom primjenom od dva do tri puta sedmično. Neposredno prije ulaska u saunu trebate popiti što više tekućine i to po mogušnosti vode bogate mineralima.

Ne preporučuje se trudnicama i pacijnetima sa hipertenzijom.