Želite u vašoj kući da napravite utočište mira? Na ovaj način ćete izbaciti napetost i svađe (Foto)

  • Admin
  • April 25, 2019
  • Comments Off on Želite u vašoj kući da napravite utočište mira? Na ovaj način ćete izbaciti napetost i svađe (Foto)

U DANAŠNJE VRIJEME NEPRESTANE ŽURBE I KONSTNTNOG PRITISKA, ČOVJEK JE POD STALNIM STRESOM, I POTREBNO MU JE KADA DOĐE KUĆI DA SE OPUSTI, I DA NAPUNI BATERIJE ZA IDUĆI NAPORAN I ZAHTJEVAN DAN. DA BISTE TO U POTPUNOSTI USPJELI, POTREBNO JE DA U VAŠEM DOMU, IMATE APSOLUTNI MIR, I DA BAR NA TOM MJESTU NAPRAVITE SEBI NEKU OAUZU MIRA, EVO KAKO TO NAPRAVITI I URADITI.

Neuredna kuća– raštrkane misli
Uklonite sve moguće predmete koji izazivaju vizuelni stres, i veliki su napor vašim očima.  Sklanjajući višak bespotrebnih stvari u kutije ispod kreveta, na police iznad vrata ili u ostavu možda. Ako nakon par mjeseci ne budete koristili sve što ste spremili, to je znak kako je došlo vrijeme da ih se napokon riješite.

Male ali bitne promjene – velik uticaj na samog sebe
Ako želimo da postanemo sretniji i bar malo produktivniji, dovoljno je samo ukloniti nekoliko sitnica. Nove ručke na kuhinjskim elementima, drugačija zavjesa,  ili svjež premaz boje na kuhinjskom stoliću, veoma lako mogu promijeniti  izgled cijele sobe i poboljšati naše kompletno raspoloženje dok sjedimo u njoj.

Udahnite boje
Boje i niste svjesni koliko utiču na to kako se osjećamo i ponašamo u životu, zato nikako nije svejedno kako ćete prefarbati zidove prostorija u svojoj kući ili stanu. Umjesto da pratite razne modne časopise, razmislite o bojenju zidova vašeg hodnikatoaleta ili i kuhinje u tople nijanse žute, zelene ili narandžaste jer one nam podižu energiju cijelog tijela i podižu nam kompletno raspoloženje.