Želite zaraditi u vlastitom domu pravljenjem nakita od žice:Mala ulaganja:Solidna zarada:(Foto)

  • Admin
  • April 30, 2019
  • Comments Off on Želite zaraditi u vlastitom domu pravljenjem nakita od žice:Mala ulaganja:Solidna zarada:(Foto)

Izrada nakita je zabavan, zahvalan i veoma popularan hobi koji ne zahtjeva velika ulaganja.

Ono što Vam je potrebno jeste: kliješta za siječenje žice, okrugla kliješta, pljosnata kliješta i žica. Sve ovo možete po niskim cijenama naći u prodavnicama koja se bave prodajom repromaterijala za izradu nakita.

Kliješta za sječenje žice: ukoliko želite da bez problema presjećete svaki tip žice, bez obzira radi li se o bakarnoj, zlatnoj ili srebrenoj žici, potrebna da nabavite kvalitetna kliješta, jer će jedino takva kliješta ostavljati iza sjećenja pravilan rez.

 

Okrugla kliješta: koriste se za savijanje, izradu petlji i pregiba. Iznimno su dobra za precizan i detaljan rad.

Pljosnata kliješta: koriste se za ispravljanje, ravnjanje i držanje žice.

Žica:u prodavnicama repromaterijala možete  naći žice raznih materijala i dimenzija. Važno je znati da što je veći broj na žici, ista ima manji promijer.

Za izradu Vaših prvih komada nakita najbolje bi bilo da nabavite žicu sa što većim brojem radi lakšeg rukovanja.Kada steknete rutinu polako prelazite na izradu nakita od jačih i debljih žica.

Na samom početku najveći izazov će biti da pronađete i osmislite vlastiti dizajn nakita, a tečajevi za izradu koji su prilično jeftini, a neki i potpuno besplatni će Vam pomoću da definišete svoj dizajn i dobijete osnovne smjernice.