Znakovi da ste u nasilnoj vezi:Prepoznajte ih na vrijeme:(Foto)

  • Admin
  • May 26, 2019
  • Comments Off on Znakovi da ste u nasilnoj vezi:Prepoznajte ih na vrijeme:(Foto)

Pitate se kako prepoznati da ste u nasilnoj vezi? Kada smo zaljubljeni, takav vid emocija nam stvara barijeru za tumačenje signala, koji su skoro pa uvijek dvosmisleni.

Nasilje možete uvijek spriječiti i to na vrijeme, ukoliko obratite pažnju na sve sitnice i zbog istih odete na vrijeme. Rezultat slika za nasilni partneriUkoliko Vaš partner u toku rasprave poseže ka guranju na bilo kakav način, to Vam treba biti jasan znak da je riječ o nasilniku, a nakon guranja skoro pa uvijek slijedu udaranje. Nikada za ovakvo ponašanje ne tražite opravdanje jer je to velika greška.

Slična stvar je i sa uvredama, ukoliko Vaš partner u nedostatku argumenata u toku rasprave prelazi na vrijeđanje, budite veoma oprezni. I vrijeđanje je jedna vrsta nasilja koja s vremenom kulminira. Rezultat slika za ljubomorni partneriKada je riječ o sexualnim odnosima, ukoliko ste na bilo koji način prinuđeni da to uradite, smatrajte to kao jedan od zabrinjavajućih znakova. Ukoliko je odnos iznuđen na bilo kakav način, te nije spontan niti sa emocija i obostranim pristankom, razmislite da li veza temelji na pravim vrijednostima i da li trebate ostati u takvoj vezi.
Rezultat slika za ljubomorni partneriPored gore navedenog, jedan od veoma zabrinjavajućih znakova jeste povremeni ili stalni osjećaj da Vas partner prati na bilo koji način. Ukoliko primjetite ljubomoru nikada je nemojte vezati sa emocijama jer to nije ljuba i ne opravdavajte je.