Zašto ići na preskupi Jardan, ovdje ljetovanje svi smatraju bagatelom: Cijena kafe na ovom područiju je 0.60 eura, dok ručak u restoranu košta samo 6 eura..

  • Admin
  • June 28, 2019
  • Comments Off on Zašto ići na preskupi Jardan, ovdje ljetovanje svi smatraju bagatelom: Cijena kafe na ovom područiju je 0.60 eura, dok ručak u restoranu košta samo 6 eura..

Već nam se bliži ljeto velikom brzinom, a oni koji planiraju već odavno su uplatili ljetne aranžmane. Međutim  mi ne moramo baš i planirate ljetovanje na Jadranu, Turskoj pa i Grčkoj. Postoji još jedna dobra destinacija koja je mnogo popularna. To jest naravno Bugarska. U ovoj zemlji je moguće jako lahko pronaći aranžman za cijelu od 15 eura, to možete uraditi preko agencije da rezervišete hotel sa dvije zvijezdice.

Dok recimo za 500 eura možete rezervisati hotel sa pet zvijezdica. Kao i u svim ostlaim zemljama ljetovanje je još jefitnije u predsezoni i zadnjoj sezoni. Tako recimo u Bugarskoj tokom septembra ili avgusta možete pronaći smještaj za 8 eura, a prosječna cijela noćenja u hotelima koji imaju dvije ili tri zvijezde idu do 12 eura. Za kupovine u marketima vam treba dnevno oko 6 eura. To je naravno samo za osnovne namerice ne računamo alkohol ili cigarete. Bijeli hljeb je gotovo 50 centi, toliko vam  treba i za vodu i hljeb.