Žute fleke na bijelim majicama:Kako ih se riješiti:Svi smo se susreli sa sličnim problemom (Foto)

  • Admin
  • April 26, 2019
  • Comments Off on Žute fleke na bijelim majicama:Kako ih se riješiti:Svi smo se susreli sa sličnim problemom (Foto)

Ukoliko ste imali problem sa žutim mrljama na vašoj omiljenoj bijeloj majici i to tačno na području ispod pazuha, vjerujte da se možete lako riješiti istih.

Prvenstveno je potrebno promijeniti dezodorans koji koristite. Uvijek birajte dezodorans koji u svom sastavu nema aluminijum, on je jedan od glavnih faktora zbog kojeg nastaju žute mrlje. Također pređite na upotrebu blagih sapuna za tuširanje i losiona za tijelo na biljnoj bazi.

A sada prelazimo na postupak prirodnog uklanjanja neugodnih mrlja koje je veoma lako ukloniti u vlastitom domu.

Iznimno uspješna u borbi sa žutim mrljama je soda bikarbona. Potrebno je sodu bikarbona umiješati sa mlakom vodom, napraviti pastu, te je utrljati na mrlje. Ostaviti istu da djeluje sat vremena, isprati pastu sa mrlja, te majicu oprati na uobičajen način.

Bijeli ocat, on je također efikasan u borbi sa navedenim mrljama. Sve što je potrebno jeste mrlje na topiti u bijeli ocat i ostaviti da djeluje petnaest minuta. Nakon ovoga isprati područje koje je bilo natopljeno u ocat i vašu omiljenu majicu oprati u perilici veša na uobičajenom programu.

Također možete napraviti i smjesu ova dva gore navedena sastojka. Prvenstveno tkaninu trebate natopiti u ocat, nakon toga pastu od sode bikarbona i vode utrljati na mrlje i kada zapjeni jednostavno iščetkajte mjesta koja su bila natopljeno.

Vjerujem da ćete se uspješno riješiti neugodnih fleka i nakon postupka ponosno nositi vašu omiljenu majicu.